Per què el BdC?

Des de fa anys, el Bloc Nacionalista Valencià ha fonamentat la seua política de cara a la societat en el progressisme social i el valencianisme plural. Estos han sigut valors que ens han dut, des que va ser botada la nau a finals del passat segle, a refermar-nos com l’única força política valenciana amb un compromís real amb els valencians i les valencianes tant a nivell de llengua com de territori, economia, societat i davant de tot, país. Un compromís que molts altres partits han demostrat repetidament com no són capaços de portar a l’acció, molt a sovint quedant-se en les paraules o, com succeïx dissortadament al cas dels partits amb seu fora de les nostres fronteres, supeditant els interessos del País Valencià a les necessitats que des del seu centre de poder li marquen en benefici de la seua nació.

_

És per això que es fa esta proposta de corrent, perquè esta confiança que reproduïm cap a l’exterior ha de veure’s refrendada al si del nostre partit, perquè hem de tindre vocació integradora, de sumar i no de restar, de pensar no sols a curt termini, sinó de mantindre una política que ens duga a superar amplament la barrera del cinc per cent per a resultar importants i determinants de cara al futur del nostre país i, en un futur, de governar el País Valencià i refer l’orgull de ser valencià i l’estima per la nostra cultura i la nostra llengua. Un corrent que ha de permetre al Bloc Nacionalista Valencià tindre una veu pròpia que defense esta manera de fer política sense cap intenció de confrontament amb ningú, sinó de fer avançar al Bloc cap als èxits que han d’esdevindre, que arribaran.

_
La nostra proposta
convergix, per tant, en dos eixos fonamentals: el valencianisme i la pluralitat. El valencianisme com a eix vertebrador dels qui ens sentim valencians, no excloent, sense cap renec cap al futur polític del País Valencià, però si diàfan en aclarir que allò que ens importa és el territori, la cultura i la societat valenciana, doncs esta és la base sobre la que treballem i és on viurem nosaltres i els nostres hereus. I la pluralitat, la pluralitat ideològica, la capacitat d’engrescar a tots els qui realment s’estimen el País Valencià per damunt de tot, provinguen d’on provinguen i pensen com pensen, de fer-los partícips d’un projecte comú i dels bons propòsits que des de la nostra organització defensem, per acabar amb els enfrontaments i lluitar pel bé de la nostra pàtria primera i principalment, que és el que realment importa.

Comentaris