Fuig del consumisme irresponsable i regala als teus solidaritat


El comerç just es convertix en l'alternativa solidària als excessos consumistes de Nadal. Les ONG amplien el seu catàleg de productes nadalencs. Les compres resoponsables ja no són només cafés i xocolates


30-11-2007 - Moltes persones coincidixen en la idea que la paraula Solidaritat està present en nombrosos discursos nadalencs i en poques accions. Cada vegada són més els que busquen alternatives al consum que es dispara en estos mesos però acaben deixant-se arrossegar per les ganes de sorprendre i obsequiar els seus familiars i amics.

Inclús durant les festes tenim dret a ser informats d'on vénen els productes que comprem i en quines condicions han sigut elaborats. I en Nadal tampoc podem oblidar que el desenvolupament no ha d'implicar la destrucció del medi ambient.

Per això, un bon nombre d'entitats socials, coneixedors de la importància d'estos temes, han posat en marxa campanyes de conscienciació i han ampliat els seus catàlegs de productes de comerç just.

Jocs educatius i regals de disseny pels drets humans
Amnistia Internacional oferix moltes idees per a regalar este Nadal i recolzar així el treball d'esta ONG. Criden l'atenció els complements per als més menuts, com els contes o els jocs de taula, que combinen allò lúdic amb l'educatiu, amb l'objectiu d'inculcar als xiquets i xiquetes la visió d'un món lliure d'idees preconcebudes sobre les persones i treballar temes tan importants com la interculturalitat, nous models de família, gènere i rols. En la col·lecció d'articles d'Amnistia han col·laborat artistes com Javier Mariscal. Els seus dissenys poden veure's en camisetes, llibretes o xapes. Consulta el catàleg d'Amnistia Internacional

Caramels de Costa Rica i Malawi
Solidaritat Internacional et proposa que sigues original i solidari triant entre una bona varietat de cistelles, lots i regals de Nadal de comerç just. Si t'agrada el dolç, una bona forma d'ajudar a millorar les condicions de vida d'agricultors de Costa Rica i Malawi és amb la compra de caramels elaborats amb sucre de canya de dos xicotetes cooperatives d'agricultors de Malawi (kasinthula Cane Growers) i de Costa Rica (Copacañera). En el catàleg de productes de Solidaritat també pots trobar una gran varietat d'àlbums de fotos, fulards i complements per a tota la família. Consulta el catàleg complet.

Camisetes que ens porten a la selva
Camisetes, artesania, targetes de nadal, calendaris, agendes i molt més. Tot dins de la col·lecció d'articles de regal originals per a qualsevol ocasió, que és a més una de les iniciatives de captació de fons més important de l'organització. La camiseta 'Arbres' ens porta a la selva amazònica on descansa el vent, la camiseta 'Què els donen?' denúncia la qüestió de la propietat territorial indígena i les dos estan produïdes amb criteris ètics o de comerç just i cotó. També trobaràs en la botiga online de Survival discos, artesania, complements i jocs. Consulta el catàleg complet.

Gorros i motxilles a favor del desarmament i contra els transgènics
Camisetes amb missatge i consciència, bosses i motxilles amb ‘energia positiva'. El catàleg de Greenpeace també és molt ampli i original i, per descomptat, molt verd. Els lemes contra les bombes de xanglot o el canvi climàtic i els emblemes a favor de la protecció dels boscos omplin tot tipus de productes, des de tasses, fins a tovalles, passant per calendaris, llibretes i complements de qualsevol classe. Consulta el catàleg de Greenpeace.

Busca més fàcilment les teues compres solidàries
La Fundació Lleialtat ha posat en marxa de cara a este nadal un ‘Buscador de Compres Solidàries'. En esta ferramenta online pots buscar els teus regals per categoria de producte (art, llar, joguets, moda i complements, cistelles i targetes de Nadal, etc.), per ONG, per preu o per procedència. Els usuaris també poden conéixer que entitats compten amb botiga online i accedir a les fitxes dels productes que contenen tota la informació sobre les seues característiques, preu, origen o el destí dels fons recaptats amb la seua venda.

Més informació i enllaços en
Canal Solidari



Comentaris