Congrés 2009: La convergència valenciana.

El BLOC celebra el seu congrés a principis de 2009. No és un congrés més. El BLOC es va constituir amb la voluntat d’aglutinar el valencianisme polític. A finals dels 90 el pas inicial era fer convergir les voluntats i actituds de valencianistes d’arrel fusteriana. Era allò que calia i es podia fer en aquell moment. A finals del 90 era important constituir una plataforma municipal que fora la base d’una proposta valenciana, d’una alternativa valenciana real, d’un tercer espai valencianista i de progrés. A finals dels 90 era el moment de sentar les bases de funcionament d’una organització política que puguera ser útil per a tots els valencians. A finals dels 90 calia fer valencianisme d’integració per tal de tendir ponts de diàleg amb les altres tradicions del valencianisme mirant-nos als ulls des del respecte i sabent que existia una part de raó en cada part.
L’any 2009 les coses han canviat i el possibilisme ha canviat d’escenari.
Per als convergents del BLOC és urgent i necessari començar a fer valencianisme de superació. Hem de superar el valencianisme de confrontació dels 80, superar el valencianisme de conciliació dels 90 per entrar en un valencianisme d’integració, un valencianisme de superació. Necessitem una proposta única per a tots els valencians. Una única proposta netamente valencianista pensada per i per a valencians. Una proposta que assumisca els consensos bàsics valencians i trenque els estereotips que tant de mal han fet al moviment del valencianisme polític històricamente.
Per als convergents del BLOC és urgent i necessari modernitzar l’organització interna del BLOC. Necessitem instruments que milloren la nostra comunicació interna i externa. Necessitem que la societat valenciana escolte i entenga les nostres propostes i per això necessitem persones i missatges adaptats al moment actual. El nostre valor afegit deu ser l’avantguarda de la política. Necessitem dotar-nos de les persones més preparades i posar-les en els llocs adequats. Tenim la materia primera. Hem de trobar els procediments i la formació. Els convergents del BLOC reclamem canvis organitzatius profunds en comunicació, gestió de persones i formació.
Per als convergents del BLOC és necessari construir un tercer espai polític valencianista i de progrés que siga capaç de crear un triangle polític valencià on la sensibilitat valencianista siga comuna i predominant. Necessitem que les sucursals dels partits de Madrid compartixquen valors i espais de convergència valencians. I per això necessitem liders i misatges que facen entenedora l’autonomia política plena del BLOC. La societat valenciana requerix una força política amb voluntat, vocació i sensació de govern. Una força política que faça de la pactabilitat un valor afegit. La pactabilitat; la seua capacitat d’arribar a pactes diversos però positius i influents en la societat on volen intervindre. El punt de vista valencià ha d’innocular les polítiques de totes les institucions valencianes i no podem tancar portes sinó obrir-les per fer entendre les sucursals valencianes dels partits de Madrid que hauran de tindre denominadors comuns valencians per poder fer treball polític al nostre País, a la nostra Comunitat, al nostre Antic Regne de València.
Per als convergents del BLOC, ara més que mai, necessitem una proposta de valencianisme taronja. El color del canvi, i de l’evolució. El BLOC ha de liderar este projecte de valencianisme de superació, de valencianisme de govern, de valencianisme modern, de valencianisme i punt.

Comentaris