Adéu PP?

És el moment de fer tormenta d'idees i algunes interpretacions necessàriament parcials del procés polític que té com a moment climàtic estes eleccions i que comença amb el Congrés.
Des del punt de vista convergent, pense que hem de tornar a insistir en la idea de la política en negatiu com a concepte nefast per construir una alternativa política. Aquest mateix cap de setmana es complia el 65 aniversari del desembarcament de Normandia. Tots sabem com es va produir el desembarcament. Les primeres tropes van ser masacrades pels alemanys que tenien posicions preses i estaven a l'aguait. Va ser la segona onada, fins i tot la tercera, la que va poder establir alguna base ferma en terra i combatre en igualtat de condicions. En termes d'estratègia política sempre cal decidir qui és qui ocupa el castell, qui és qui vol entrar i especialment qui és l'ariet per poder entrar i qui el drac que el defensa. Són termes bàsics d'estratègia de tot tipus. També en futbol. El futbol anglés té un moviment molt clàssic que consisteix a enviar un baló llarg i enviar una segona onada que es faça amb el rebuig. La primera onada sempre és sacrificada.
El BLOC fa temps que confia en la baixada del PP o en el seu desgast. Confia que el desgast del PP porte a una desmobilització de l'electorat alié i una mobilització del propi. I de moment no hi ha resultats. I no els hi haurà. L'electorat del PP està disposta i més que disposat a perdonar comportaments político-morals dubtosos o fins i tot judicials.
L'esquerra, el progressisme, no és res si no genera il·lusió, moviment, dinamisme o rebel·lió. Però sempre en positiu, sempre buscant l'arena de baix dels cudols del carrer, sempre somniant amb un altre futur.
El BLOC manté una discreta posició de segona onada en tots els temes Gürtel. És la millor manera. Però caldrà buscar els resorts per poder explicar més coses. La campanya europea ha permés visualitzar que és possible abandonar el victimisme mediàtic sempre recordant que treballant serà molt dificil. Si no treballem serà impossible.

Carles López Cerezuela és membre del Bloc de Convergència Valencianista.

Comentaris