El BdC proposa un pacte ampli entre valencianistes i eleccions primàries per a confeccionar les llistes.

El convergents del BLOC hem presentat una proposta alternativa a la coalició electoral que l'Executiva Nacional del Bloc ha negociat amb Iniciativa i Verds. Per nosaltres Iniciativa i els Verds han d'estar en el pacte, però considerem que la proposta de coalició s'ha d'obrir inicialment a més partits polítics. Així ho pensem especialment per als altres partits valencianistes. A més, per al BdC és necessari aprofundir en una fórmula més estable i de més llarg recorregut.

El que més destaquem dins del nostre document és la proposta de primàries com a mètode equànime i imprescindible per decidir els candidats a les eleccions autonòmiques en cada circumscripció. Proposem un sistema d'elecció que triaria tant les candidatures com la composició del Consell Polític Permanent de la coalició.

Deixem dins de la competència d'este Consell Polític Permanent tot una sèrie de decisions com ara el nom i la imatge de la coalició, el nomenament del síndic i l'elaboració del programa en base a un reglament intern de funcionament.

Hem demanat que es faça arribar el seu document a tots els membres del Consell Nacional d'acord amb els Estatuts del Bloc.

Comentaris