Manifest en favor de les primàries al Bloc- Espai Valencià de Progrés

Si vols adherir-te al manifest envia la teua acceptació a blocdeconvergencia@gmail.com.


Les primàries com a política.

No és una bona època per a la política. Els casos de corrupció han separat un poc més el món polític de la societat. Els partits polítics necessiten reorientar-se i resituar-se per fer una interpretació adequada dels canvis socials actuals. La societat postindustrial està deixant pas a una societat informacional que destaca per la seua relació en xarxa. Més que mai les persones es conformen grupalment de manera horitzontal i sense mediacions. Els partits polítics han de ser permeables a esta nova manera de funcionar i establir mecanismes de regeneració democràtica. Alguns d'estos mecanismes s'inclouen dins del concepte de democràcia directa. És urgent i necessari incrementar la confiança en el ciutadà si volem que el ciutadà confie en nosaltres.
Com a polítics no professionals en exercici som conscients d'esta situació i de la necessitat de canvis profunds en la manera de fer política. També som conscients que dificilment seran els partits més grans, amb més hipoteques i dificultats de moviment els que inauguren este nou capítol en el llibre de la política. Són els partits més menuts els que han de ser més creatius. Per a nosaltres el valencianisme polític ha de ser pioner en aquest aspecte.
Per això demanem la celebració de primàries per determinar els candidats de la plataforma unitària valencianista a les eleccions autonòmiques de 2011. Les primàries ens han de permetre incrementar la democràcia directa, retrobar-nos amb les classes populars valencianes i especialment carregar d'il·lusió les bateries de la nostra gent. Les primàries ens ha de permetre trobar les persones que més i millor represente els valors del valencianisme. Les persones que des del trellat siguen capaces de transmetre l'orgull de dir-se valencià. Les persones que vehiculen la sensació d'aire fresc que necessiten les institucions valencianes.
Per això volem primàries. Perquè les primàries ja són una forma de fer política.

Comentaris